Cele mai mari instituții din subordinea Finanțelor sunt ANAF cu circa 20.000 de angajați și Autoritatea Vamală Română, cu aproximativ 3.000. Pentru ANAF, reorganizarea a fost aprobată, în timp ce pentru Vamă a fost pusă recent în dezbatere publică.
Reorganizarea propusă acum este cea care trebuie derulată obligatoriu până la finalul lunii iunie și presupune o pondere mai redusă a posturilor de conducereși desființarea funcției de șef birou.
Reorganizarea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor:
– Numărul maxim de posturi rămâne același, 160.
– Prin ordin al președintelui Oficiului se pot organiza, în cadrul direcțiilor generale și direcțiilor, servicii și compartimente și se pot aproba atribuțiile acestora.
– Se desființează Direcția juridică, metodologie și relația cu Parlamentul și Direcția economică, financiară și administrativă și se înființează Serviciul juridic și Serviciul economic, financiar și administrativ.
Reorganizarea Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar:
– Numărul maxim de posturi rămâne la 25.
– Se transformă Biroul reglementare, autorizare, înregistrare și formare continua BRAIFC în Serviciul autorizare, reglementare, investigații și inspecții (SARII).
– Structura organizatorică se reorganizează pentru a include un Serviciul de autorizare, reglementare, inspecții și investigații (SARII) și un Compartiment financiar-contabil, resurse umane și administrativ.
Reorganizarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc:
– Numărul maxim de posturi crește de la 201 la 211, finanțate integral din veniturile instituției.
– Se propune reorganizarea unor direcții generale pentru a include o Direcție generală de control, monitorizare, prevenirea și combaterea spălării banilor.
– Se înființează structuri noi precum Direcția de Licențiere și Autorizare Jocuri de Noroc și Compartimentul Informații Clasificate.
Source link