Vicecampionul olimpic la proba de 100 m bras a plecat din Paris după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, dar nu a ezitat să vorbească despre experiența sa în Franța.
“Alimentația nu este suficient de bună pentru nivelul așteptat de la sportivi. La sfârșitul zilei, trebuie să facem tot posibilul. La Tokyo mâncarea a fost incredibilă, la fel și la Rio de Janeiro… Dar, de data aceasta, nu sunt suficiente opțiuni de alimente cu proteine, se formează cozi lungi și adunăm câte 30 de minute de așteptare pentru a mânca. Vreau să mănânc carne, am nevoie de carne pentru a concura și asta mănânc acasă, așa că de ce aș schimba ceva? Îmi place și peștele, dar oamenii au găsit viermi. Nu e bine. Vreau doar ca sportivii să aibă parte de cele mai bune condiții. Și cred că ei sunt cei care pot face cel mai bine cunoscută situația”, a explicat multiplul medaliat olimpic.
Mai multe comitete olimpice naționale au decis să mute sportivii mai aproape de locul de competiție sau să aibă propriile firme de transport pentru a-i duce pe sportivii de top la timp la competiții din cauza traficului infernal din Paris, care este deja sufocat de numărul mare de mașini și punctele de control ale forțelor de ordine.
De asemenea, paturile reciclabile de carton din Satul Olimpic au fost considerate prea tari de unii sportivi, care au ales să-și cumpere saltele de la magazinele de mobilă din Paris sau să se mute la hoteluri.
Criticii au fost întăriți și de Thomas Ceccon, înotătorul italian care a câștigat medalia de aur la proba de 100 m spate.
“Nu există aer condiționat în Satul Olimpic, este foarte cald, mâncarea este de proastă calitate. Avem probleme cu alimentația. Să aleg între Tokyo și Paris? Fără îndoială, Tokyo. Nu există comparație, este foarte dificil să întreci experiența pe care am avut-o acolo”, a declarat sportivul în vârstă de 23 de ani.
Source link